recept: Zöldborsós pulykatokány, Kifőzde
Zöldborsós pulykatokány
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg kicsontozott pulyka- v. csirkecomb,
2 közepes fej vöröshagyma,
30 dkg zöldborsó,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
3 dkg zsír,
1 dl fanyar vörösbor,
só, bors, pirospaprika




A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell.
Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a zöldborsót és kislángon forrald, míg a zöldborsó kezd megpuhulni.
Ekkor habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 párolt rizs
 fejes saláta
 csemege uborka

Forrás: Marhahússal bevált, lássuk pulykával...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.07.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:37:29 - 3.28)
Hozzászólások:

Elza (2012-03-26 05:03:00):
Nem volt vorosborom, es csirkebol keszitettem, mert a pulykanal jobban szeretjuk. De ettol fuggetlenul hatalmasat alakithattam, mert 1 kg husbol otunknek pont eleg lett es mindenki csak: oh de finom, oh de finom...:) Koszonom ezt a jo receptet is!

Vanessza (2013-02-07 13:58:00):
Egyszerűen tökéletes lett ez az étel! Annyira omlós lett a hús és olyan finom az íze. Nagyon ízlett a páromnak és megkért h ha következőnek vendégek jönnek ez mindenképpen legyen az étlapon mert ezzel csak aratni lehet. Köszönöm a receptet!

Louis (2014-05-10 11:05:00):
Nagyszerű recept, köszönöm ! Én meg megspékeltem kis gombával :-)

Megjegyzés a recepthez